Universul local al Nebadonului – partea a I – a – Crearea

Mai intai de toate  .. La Multi Ani ! tuturor ce poarta numele Alexandru , Alexandra, Alex ..

sfantul-alexandruSfantul Alexandru a fost un personaj de seama al primului sinod ecumenic de la Niceea (325). Accede la scaunul episcopal al Alexandriei in 313 si in timpul episcopatului se confrunta cu unul dintre cei mai mari adversari ai ortodoxiei, Arie, unul din preotii sai slujitori, care a inceput sa predice o invatatura neconforma cu traditia si credinta Bisericii.

Arie si adeptii sai sustineau ca Fiul nu era vesnic, ci a fost creat de „Cuvantul” sau intelepciunea impersonala a Tatalui si, prin urmare, era strain esentei Tatalui.

Contra ereziilor  lui Arie ..  s-au pastrat doar doua epistole scrise  .. in care Sfantul Alexandru afirma fara echivoc, ca Fiul lui Dumnezeu a fost nascut din Tatal, fiind asemenea Tatalui. Cuvantul este Fiul lui Dumnezeu nu prin adoptiune (thesei) ci prin natura (physei). Din aceasta pricina Fecioara Maria este cu adevarat theotokos. La randul Lui, Fiul este unicul nascut mijlocitor prin care Tatal aduce universul la existenta .

Si asa si este .. universurile au fost create de Dumnezeu prin intermediul  Fiilor Creatori .. cum o sa vedeam si in articolul de astazi .. Universul local al Nebadonului fiind creatia Fiului lui Dumnezeu Iisus Hristos.

Aparitia fizica a universului

Asa cum am vazut in articolul Suprauniversul Ovortonului .. In cadrul acestui mare supraunivers .. intr-un mic coltisor pe un brat al spiralei Caii Lactee se gaseste  Universul local al Nebadonului  .. univers de care apartine si planeta noastra Terra.

galaxia_toata

In universul Nebadonului exista momentan 3.840.101 planete locuite .. si el se roteste departe in sud-estul circuitului .. suprauniversal al Orvontonului. Universurile cele mai apropiate de el sunt: Avalon, Henselon, Sanselon, Portalon, Wolvering, Fanoving si Alvoring.

In Nebadon, organizarea lacasurilor planetare inca mai este in curs de desfasurare .. deoarece acest univers este de fapt un grup tanar in tinuturile stelare si planetare ale suprauniversului Orvonton din care face parte.

Terra (Urantia)  apartine universului local al Nebadonului al carui centru – sediu este Salvingtonul si  al carui suveran este Dumnezeul-om   Iisus din Nazaret – Mihail din Salvington, iar toate planurile lui Mihail pentru acest univers local au fost aprobate in intregime de Trinitatea Paradisului inainte ca el sa se fi angajat in suprema aventura din spatiu .. deci universul nostru local  de lucruri si de fiinte al Nebadonului .. a fost creat .. dar nu si in prima faza .. de Iisus (Mihail) divin Fiu al Paradisului.

Probabil o sa va intrebati cum de  universului local al Nebadonului nu este doar creatia Tatalui Universal ?.. dar asa cum am spus in introducerea articolului si cum sustinea si Sf Alexandru in epistolele sale .. Fiul este nascut mijlocitor prin care Tatal aduce universul la existenta .. deci un univers  local este opera unui Fiu Creator din ordinul paradisiac al Mihaililor si el cuprinde de regula o suta de constelatii, fiecare avand o suta de sisteme de lumi locuite .. deci fiecare sistem  contine aproximativ o mie de sfere (planete) locuite .. dar in prima faza aceste creatii  au fost proiectate si planificate de Arhitectii Universului Maestru.

Deci manipularile preuniversale ale fortei-spatiu si ale energiilor primordiale sunt munca Organizatorilor de Forta Principali din Paradis dar apoi dupa ce energia emergenta devine sensibila la gravitatia locala sau liniara, ei se retrag In favoarea directorilor de putere ai suprauniversului respectiv.

Deci  un Fiu Creator nu poate incepe organizarea universului pana cand directorii de putere nu au efectuat o mobilizare suficienta a energiilor-spatiu pentru a oferi o baza materiala – sori fizici si sfere materiale – universului emergent .. care are o incarcatura energetica de aproximativ o suta de ori mai mica decat inzestrarea cu forta a suprauniversului lui .. regula valabila  la toate universurile locale care au aproximativ cam acelasi potential energetic .. cu toate ca ele pot diferi mult in dimensiuni fizice.

Deci .. cand energia-materie a atins un anumit stadiu de materializare a masei, abia atunci pe scena isi face aparitia un Fiu Creator, insotit de o Fiica Creatoare a Spiritului Infinit (Spiritul Creativ). Odata cu aparitia Fiului Creator, incepe constructia sferei arhitecturale care este destinata sa devina lumea-sediu a universului local proiectat .. precum si satelitii ei. Din energia preexistenta, acesti Fii divini materializeaza materie vizibila si proiecteaza creaturi vii in cooperare cu prezenta universala a Spiritului Infinit (Spiritul Creativ), creeand o suita variata de personalitati spirituale.

Sa nu credeti ca aceste creatii se fac peste noapte sau batind din palme .. de ex. din perioada actiunilor initiale ale centrelor de putere si ale controlorilor fizici pana la sosirea statului major viu pe sferele desavarsite ale Salvingtonului, s-au scurs peste un miliard de ani raportat la timpul nostru planetar .. Salvingtonul, lumea-sediu a Nebadonului si cartierul general personal al lui Iisus – Mihail din Nebadon, fiind situata exact in centrul energiei masice a universului local.

Constructia Salvingtonului  a fost urmata imediat de crearea celor o suta de lumi-sediu ale Constelatiilor proiectate si a celor zece mii de sfere-sediu ale sistemelor locale proiectate de control si de administrare planetara, impreuna cu satelitii lor arhitecturali. Astfel de lumi arhitecturale sunt concepute pentru a gazdui atat personalitati fizice, cat si spirituale, precum si fiintele aflate in stadiile morontiale mediatoare (nivel intre material si spiritual) si de tranzitie ale existentei.

Deci abia dupa stabilizarea gravitationala, prin materializarea unei energii suficiente pentru a permite diverselor circuite si sisteme sa se echilibreze unele pe altele prin atractie materiala reciproca .. se trece la capitoul de creare a vietii  si de aducere in plan existential a diverse creaturi.

Iata cum este descrisa in carte  acea perioada de creare a vietii  de catre un Puternic Mesager atasat temporar Consiliului Suprem al Nebadonului :

Fiul Creator, in asociere cu Spiritul Creativ, proiecteaza planul sau de creare a vietii, dupa care acest reprezentant al Spiritului Infinit isi Incepe functionarea ca personalitate creativa distincta. Cand primul sau act creativ este formulat si executat, i-a fiinta Steaua Stralucitoare a Diminetii, personificarea conceptului creativ initial de identitate si de ideal al divinitatii. Aceasta este seful executiv al universului, asociatul personal al Fiului Creator, o fiinta asemenea lui sub toate aspectele caracterului, insa deosebit de limitata in atributele divinitatii .. in cazul universului nostru local Gabriel este Steaua Stralucitoare a Diminetii.

Iar acum, dupa ce mana-dreapta si seful executiv al Fiului Creator a fost pusa la dispozitie, urmeaza aducerea in existenta a unei vaste si minunate desfasurari de creaturi diverse. Fiii si fiicele universului local isi fac aparitia, si la putin timp dupa aceea, acestei creatii i se asigura un guvern, care se extinde de la consiliile supreme ale universului pana la parintii constelatiilor si la suveranii sistemelor locale. Aceste sisteme sunt agregatele acelor lumi care sunt desemnate apoi sa devina lacasurile diverselor rase muritoare ale creaturilor inzestrate cu vointa; si fiecare dintre aceste lumi va fi prezidata de un Print Planetar. (momentan Iisus detine si functia de Print Planetar al Urantiei .. dupa rebeliunea Lucifera si caderea lui Caligastia  primul Print Planetar al Urantiei implicat si el in rebeliune)

Iar apoi, cand un astfel de univers a fost astfel complet organizat si pe deplin dotat, ” Fiul Creator raspunde la propunerea Tatalui de a crea omul muritor in imaginea lor divina.”

Mai multe amanunte .. in articolul viitor

Pana atunci .. pace si lumina pentru toti !

Costi

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.