Rumi – Ce e de facut daca nu ma recunosc ?

Cred ca multi dintre noi ne-am intrebat : cine suntem  cu adevarat ? , de unde venim ? .. ai cui suntem ?  aprtinem cuiva ? care este rolul si scopul nostru in viata  ? .. si multe alte intrebari  cum ar fi si intrebarea lui Rumi … Ce e de facut daca nu ma recunosc ?

Cateva cuvinte despre el :

Jalal ad-Din Muhammad Rumi s-a nascut la Balch (Bactra) Afganistan.Tatal sau a fost teolog, jurist, mistic, supranumit sultanul savantilor. Cand  mongolii au invadat  Asia centrala (1215-1220) familia sa, impreuna cu un grup de discipoli de-ai tatalui, a fost nevoita sa se retraga spre vest. In drum spre Anatolia,  acestia il intalnesc pe Attar, celebru poet persan, intalnire care va avea un puternic impact asupra lui Rumi.

Rumi, denumit „ printul poetilor sufi ”, a fost un mistic care a amalgamat in sine ganditorul si artistul. In intreaga lui creatie el a proslavit iubirea divina, ghidul spiritual al biografiei sale. El nu l-a cautat pe Dumnezeu in afara, ci in sine insusi.

Iata o inregistrare facuta de mine pe muzica lui Buddha Bar  in care Rumi asa cum am spus se intreaba … Ce e de facut daca nu ma recunosc ?

Rumi – Ce e de facut daca nu ma recunosc

Rumi in frumoasele versuri scrise , dupa multe intrebari  renuntand la dualitate se regaseste ca apartinand in unitate  Preaiubitului Creator pe care doar pe El il cauta, doar pe El il stie, doar pe El il cheama, doar pe El il vede, ca fiind Cel dintai,  Ultimul ,  Cel din interior si Cel din exterior .. spunand in final …  Nu cunosc pe nimeni decat pe Tine .. si asa si este.

O sa incercam si noi sa dam un raspuns la aceste intrebari .. dar dupa ce o sa ma intorc din concediu … pana la o noua revedere,  in aceasta frumoasa zi de Sanziene … va imbratisez cu mult drag,

Pace si lumina pentru toti !

Costi alias CoRus

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

2 comentarii la „Rumi – Ce e de facut daca nu ma recunosc ?

  1. ei, hai sa vedem, mi-am zis eu… si recunosc in mod sportiv faptul ca surpriza de a gasi un Rumi pus in ‘cap de masa’ chiar m-a ‘topit’… pentru mine, cartea cu versurile lui este ca o carte de rugaciuni… exprima intr-un mod minunat ceea ce eu nu pot exprima (sigur, aici rolul traducatoarei este esential, eu l-am descoperit pe Rumi in talmacirea sensibila a Simonei Trandafir)
    Felicitari!
    NAMASTE

    • Intradevar versurile lui Rumi sunt ca o carte de rugaciuni si este foarte importanta fireste si traducerea .. talmacirea lor.
      Multumesc pentru aprecieri.

      Costi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.