Pe urmele rock pop – ului – Seasick Steve

Dragi prieteni,

După incursiunea făcută de noi în lumea muzicii și a istoriei rock and roll-ului atât în lume cât și la noi în țară, vă propun acum să pașim în lumea ei având ca prim invitat pe  Steven Gene Wold, cunoscut ca Seasick Steve.

Seasick Steve s-a născut în 1941 în Oakland California și deși este catalogat ca un muzician american de blues .. eu zic că el cantă cam de toate, de aceia l-am și ales ca un prim cântăreț după mica noastră incursiune făcută și deobicei cântă și la chitare personalizate ceea ce îi conferă un adevarat farmec atat lui cât și spectacolelor sale.

Steven Gene Wold se trage oarecum dintr-o familie de muzicanți tatăl lui fiind cantăreț de pian cântând boogie-woogie și deși de mic a încercat  să cînte și el la pian totuși adevărata vocație și cale o găsește pe la 8 ani când începe să cânte blues la chitară  și mai târziu și la nivel de scenă având ca subiecte viața sa timpurie în care a avut multe servicii temporare Wold plecând de acasă la 13 ani.

A trăit mai mult pe drumuri prin Tennesse, Mississippi precum și în alte locuri, până în 1973 călătorind distanțe lungi, urcându-se în trenuri marfare, cautând de munca la ferme sau la slujbe sezoniere, deseori trăind ca un vagabond. La un moment dat, trăind în Paris, Wold și-a câștigat existența cântând în metrouri.

Despre perioada asta, el a spus odată:

„Hobos sunt oamenii care se muta din loc în loc căutând de lucru, vagabonzii sunt oamenii care se muta din loc în loc fără să caute de lucru, iar derbedeii sunt oamenii care nu se mută și nu lucrează. Eu am fost toți trei. „

De muzică și cântat în adevaratul sens al cuvaîntului s-a apucat mai serios prin anii 1960 când a pornit în turnee, cântând cu alți bluesmani și a avut prieteni din lumea muzicii, printre care Joni Mitchell si Janis Joplin dar a lucrat și în studio ca muzician de studio și inginer de studio. În ultima parte a anilor 1980, trăind în Olympia, Wold a lucrat cu mulți artiști iar în anii 1990 a continuat să lucreze ca inginer de înregistrări și producător.

În 1996 apare albumul de debut Modest Mouse, „This Is a Long Drive for Someone with Nothing to Think About” iar după ce s-a mutat în Norvegia, în 2001, Wold și-a lansat primul său album, intitulat „Cheap” în 2004, înregistrat cu formația Suedeza The Level Devils iar primul său album solo, „Dog House Music”, a fost lansat în noiembrie 2006.

Prima apariție televizată a lui Wold în UK a avut loc la o emisiune din ajunul anului 2006, cântând piesa „Dog House Boogie” pe una din chitarele sale personalizate. După această apariție, popularitatea sa a crescut foarte mult în Marea Britanie.În 2007 el a câștigat premiul revistei MOJO pentru cel mai bun debut și a cântat în acel an în mai multe festivaluri mari din UK, decât orice alt artist.

În 2008 el a fost într-un turneu mondial, avându-l pe scena pe bateristul Dan Magnusson. Primul album al lui Wold lansat la o casă mare de discuri (Warner Bros. Records),  I Started Out With Nothin and I Still Got Most of it Left, a fost înregistrat cu Dan Magnusson la baterie, și a fost lansat în septembrie 2008 apoi au mai urmat  Man from Another Time in 2009 , You Can’t Teach An Old Dog New Tricks în 2011 și  ” Hubcap Music în 2013

Și acum vă învit la spectacol  ..

Seasick Steve / Dan Magnusson – live – Pinkpop 2012

Seasick Steve / John Paul Jones / Dan Magnusson – Glastonbury HD2013

Sper că v-a placut Seasick Steve nu numai pentru originalitatea lui și chitările lui personalizate cât și pentru muzica sa și până la o noua revedere vă îmbrașișez cu mult drag.

Pace și lumină pentru toți!

Costi alis CoRus

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.