Muzică și terapie – Glandele suprarenale

Glandele suprarenale – Sursa : http://www.csid.ro

SuprarenaleleSuprarenalele sunt glande endocrine mici ca niște căciulițe triunghiulare situate în partea de sus a rinichilor. Acestea regularizează răspunsul corpului la stres prin sinteza catecolaminelor și a corticosteroizilor, inclusiv a adrenalinei și cortizolului (hormon al stresului).

click pe foto pentru zoom

Funcționarea ineficientă a glandelor suprarenale

Funcționarea ineficientă a glandelor suprarenale poate duce la oboseala lor. Din cauza disfuncției acestor glande, nivelul cortizolului din corp scade. Iar acesta este necesar pentru a lupta contra stresului și infecțiilor. Insuficiența suprarenală poate da naștere la o serie de probleme de sănătate. Ele pot perturba metabolizarea zahărului din sange, ducând la oboseală și slăbiciune.

Cauzele oboselii suprarenalelor

Una dintre cele mai frecvente cauze și adesea trecută cu vederea este oboseala sau infecția severă care dă naștere la o reacție inflamatorie. Stresul, pe de altă parte, este cea mai comună cauză a problemelor glandelor suprarenale.

Alți factori ce contribuie la stresul glandelor suprarenale sunt sentimentele de frică, furie, vină, depresie, anxietate,  forțări fizice sau mentale, lipsa de somn, traumele, expunerea la substanțe toxice, durerea cronică, infecția cronică, digestia proastă, bolile cronice, nivelul scăzut al zahărului din sânge și deficiențele nutriționale.

Etapele oboselii glandelor suprarenale

În prima etapă, ca răspuns la creșterea nivelului de stres, este secretat un nivel mai mare de adrenalină. Cortexul suprarenal este stimulat să producă cortizol sau alți hormoni în exces.

Cea de-a două etapă, cunoscută ca stadiul de adaptare sau rezistență începe când există deja un stres continuu. Atunci, nivelul excesiv de hormoni ai glandei suprarenale este susținut. Ei sunt secretați pentru a crește nivelurile de zahăr din sânge și tensiunea arterială . Corticosteroizii sunt produși de cortexul suprarenal pentru a dezvolta reacția de rezistență.

Cea de-a treia etapă este cunoscută sub denumirea de epuizare. În această etapă, capacitatea organismului de a face față la stres este epuizat. Hormonii suprarenali scad de la nivelul excesiv la unul extrem de scăzut. Atunci apare epuizarea suprarenala. Ceea ce înseamnă: toleranța scăzută la stres, epuizarea progresivă a fizicului și psihicului, diferite boli și apoi colaps total.

Simptome ale oboselii glandelor suprarenale

Somn nerevigorant; oboseală și epuizare excesivă; pofta pentru alimente dulci sau sărate; senzația că ești depășită sau nu poți face față stresului; rezistență scăzută, recuperare lentă în urma exercițiilor; funcții imune scăzute; dificultate în concentrare; digestie slabă; sindrom premenstrual accentuat sau dificultăți dezvoltate în timpul menopauzei; sensibilitate extremă la frig; tensiune arterială constant mică; tendința de a castiga în greutate și incapacitatea de a slăbi; tendința de a tremura cand te afli sub presiune; frecvență ridicată de a face gripă sau alte boli respiratorii; reducerea poftei de sex; te simți mai bine brusc dupa masă, dar pentru o perioadă scurtă; durere în partea superioară a spatelui (zona cervicală) fară motive aparente; te simți mai bine când ești eliberată de stres, spre exemplu atunci când te afli în vacanță.

Alte semne ale oboselii glandelor suprarenale sunt diferite alergii alimentare, palpitații, scăderea capacității de a gestiona stresul, lipsa de energie, scăderea temperaturii corpului, hipoglicemia, piele uscată și subțire, căderea inexplicabilă a părului, nervozitatea și dispepsiea (tulburare a procesului de digestie manifestată prin dureri, balonări etc.).

Test și Remedii

Cel mai bun mod de a-ți testa sănătatea glandei suprarenale este să-ți măsori nivelurile cortizolului și al DHEA printr-un test de sânge.

Sunt utile în tratarea oboselii suprarenale utilizarea extractelor de cortizol suprarenal, vitamina B complex, înlocuitoare de cortizol, Cordiceps (supliment nutritiv natural), DHEA (antidotul stresului și hormonul întineririi), L-Theanine (aminoacizi), Licorice (suplimente nutriționale), acid pantotenic, Pregnenolone (supliment alimentar) etc.

Tratamentul pentru oboseala glandelor suprarenale include un regim alimentar adecvat și modificări ale stilului de viață. Dieta ar trebui să conțină o cantitate suficientă de proteine și carbohidrati complecsi.

Suplimentele nutriționale sunt importante pentru hrănirea și consolidarea glandelor suprarenale și aceasta te ajută la restabilirea funcționării sănătoase a lor.Sunt de evitat fast-food-urile,cafeaua, sucurile carbogazoase și mâncarea procesată, țigările și alcoolul.

De asemenea sunt bune și  exerciții cum ar fi cele de yoga, respirație profundă, plimbări pe jos sau meditație precum și ascultatea unei muzicii adecvate și cu frecvențe stimulator terapeutice.

 Terapia prin muzică cu ajutorul  frecvențelor stimulatoare 

În urma studiilor făcute în domeniul frecvențelor și influența lor asupra corpului uman, în ceea ce privește glandele suprarenale s-a constatat că frecvența de 1335 Hz stimulează și echilibrează funcția glandei.

Muzică și Terapie – CoRus – Suprarenale  Muzica  + 1335 Hz

 

Să vă fie de folos !

Informații: CoRus Music – Download

CopertaCa și celelalte albume scoase până acum, și acest album cu toate piesele inclusiv coperțile  îl  puteți  găsi  și  descărca  gratuit  de  pe  www.corus-music.com.

Așa cum am mai spus … din cauza lipsei de spațiu  a fost scos de pe corus-music butonul download album, pentru a nu mai tine pe lângă pisele albumelor și arhivele zip ale acestora … deci de acum, albumele se vor putea descarca integral doar piesă cu piesă … și asta gratuit ca și până acum … dar  cine vrea să mă susțină în creerea altor albume precum și a găzduirii site-urilor și vor să respecte legea sacră a primitului și dăruitului, poate să o facă printr-o mică donație online cu PayPal sau card de credit acesând butonul Donează online.

Până la o nouă revedere … pace și lumină pentru toți ! … și nu uitați … trăiți în lumină ca să răspândiți lumină !

Costi alias CoRus

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Un comentariu la „Muzică și terapie – Glandele suprarenale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.