Muzică și terapie – Glanda Tiroidă și Sistemul Nervos

Dragi prieteni,

ghioce cu zanaCu ocazia zilei de 1 Martie, odată cu  venirea primăverii  când renaște natura și tragem  speranță să „renaștem” și noi odată cu ea atât fizic cât și spiritual .. vă doresc  O primăvară însorită care să vă înflorească întregul an !.

În această zi de mărțișor .. am și eu un „mărțișor muzical” pentru voi și anume o melodie compusă de mine, care sper să vă placă  și care are în fundal suprapuse pe rând două frecvențe terapeutice care stimulează/echilibrează funcțiile tiroidei și ale sistemului nervos.

 

Glanda Tiroidă – în câteva cuvinte informative

În urma studiilor făcute s-a ajuns la concluzia că mulți oameni suferă de diverse tulburări ale glandei tiroide dar majoritatea nu cunosc acest lucru .. din păcate în țara noastră frecvența acestor tulburări este mare România ocupând primul loc în Europa !. 

TiroidaGlanda tiroidă este cea mai mare glandă a sistemului endocrin uman și este un organ nepereche de culoare gălbuie-roz, în formă de fluture sau a literei H cu o consistență moale, cântărind 18-30 gr, având doi lobi de formă ovală, ce se dispun de o parte și de alta a laringelui și traheii, uniți printr-un istm (punte).

Tiroida este învelită la exterior de o capsulă fibroasă din care pornesc septuri fibroase ce împart glanda în pseudolobi, la rândul lor alcătuiți din vezicule, numite foliculi sau acini (unitatea structurală a tiroidei) și secreta hormonii: tiroxină, triiodotironină și calcitonină care au un rol esențial în funcția metabolismului

Când există perturbări ale activității glandei tiroide, cum este și gușa care reprezintă  o creștere în volum a glandei, pot fi afectate multe aspecte ale sănătății, de aceia problemele nediagnosticate ale tiroidei pot crește dramatic riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare, a obezității, depresiei, anxietatii, pierderii părului, disfuncțiilor sexuale și infertilității dar și a altor probleme de sănătate.

Sistemul Nervos – în câteva cuvinte informative

Sistemul nervosSistemul nervos  prin principalele sale elemente neuronii și celulele gliale (cu rol de susținere și de protecție) este responsabil pentru menținerea echilibrului intern al corpului el prelucrând informațiile primite prin organele de simț, coordonând activitatea mușchilor și monitorizând organele, precum și inițiind acțiuni.

Elementul principal al sistemului nervos este țesutul nervos, format din neuroni interconectați prin axoni și dendrite și este alcătuit din Sistemul nervos central (SNC) si Sistemul nervos periferic (SNP).

Sistemul nervos central (SNC) care cuprinde: creierul mare, creierul mic, trunchiul cerebral și măduva spinării se ocupă cu prelucrarea informației venită de la receptori (de exemplu: receptori vizuali, tactili, de durere etc.) și generarea de răspunsuri.

Sistemul nervos periferic (SNP) este format din neuronii și nervii din afara SNC ce se găsesc în membre (de exemplu: în mână și picioare) și organe (de exemplu: stomac, inima, etc.).

SNP se împarte la rândul său în două componente Sistemul nervos somatic care au controlul voluntar al mișcărilor mușchilor si Sistemul nervos vegetativ sau autonom cum i se mai spune  care gestionează acțiuni legate de controlul inconștient cum ar fi respirația, bătăile inimii , digestie .. etc ..

Dezechilibrele sistemului nervos sunt multiple și nu este cazul sa le înșir că ar trebui să scriu câteva pagini și merg de la astenie, migrenă, stres, insomnie, tulburări psihice până la meningită sau cretinism .. dar un lucru este important de știut și anume că peste o treime din populația Terrei suferă de tulburări mintale iar unul din factorii declanșatori printre mulți alții cum ar fi ereditate, factori sociali .. etc  pare a fi stresul.

Sfat

Întrucât sistemul nervos central controlează mecanismele de adaptare și deci gândurile, cuvintele, emoțiile și trupul fizic sunt legate în mod sinergic, un sistem de convingeri greșit, emoții negative, idei sau gânduri puternice și mai ales repetate, au o reacție  neurochimică în funcție de gradul lor de intensitate, putând destabiliza corpul fizic care reacționează ca răspuns la reacțiile neurochimice primite .. deci pentru a ne proteja este bine ca convingerile limitative sa fie revizuite, emoțiile în special cele negative controlate, gândurile, cuvintele la fel .. etc

De aceia este bine a ne detașa de problemele zilnice stresante și care ne implică emoțional ducând la dezechilibre energetice și implicit la probleme de sănătate, ..  să ne detașăm de ele  în primul rând pe cât posibil prin neimplicare emoțională căutând a avea mai mult poziția observatorului și nu a celui implicat direct, .. și în al doilea rând prin a ieși mai des și a petrece mai mult timp în mijlocul naturii, ..  pentru a respira un aer curat, a ne bucura de frumusețile naturii, a face mișcare, sport, a asculta chiar și o muzică frumoasă și liniștită, a medita în mijlocul naturii .. etc , ..  într-un cuvânt a ne relaxa, aceasta fiind benefic în echilibrarea energetică a întregului organism și deci în ameliorarea oricărei afecțiuni și nu numai cea a sistemului nervos afectat în special de stres.

1.Muzică cu  frecvențe terapeutice – pentru Glanda Tiroidă și Sistemul Nervos

În urma studiilor făcute în domeniul frecvențelor și influența lor asupra corpului uman, în ceea ce privește glanda tiroidă și sistemul nervos s-a constatat că  frecvențele 763 Hz și 764 Hz acționează pentru activarea/echilibrarea  funcției tiroidei și a sistemului nervos .. deci se poate spune că ambele sunt activate/echilibrate cam la aceiași frecvență urechea nedeosebindu-le între ele ca înălțime, frecvențele fiind puse cu un generator de ton cu precizie de 0,01 Hz.

Având în vedere că le desparte ca frecvență doar 1 Hz, am compus o singură melodie, pe care v-o supun spre audiție și care are în fundal în mod continuu așa cum am precizat una din frecvențele terapeutice dar fără a deranja ea nefiind  în prim plan și fiind acordată cu tonalitatea piesei.

Pentru Glanda Tiroidă  763 Hz

CoRus – Muzică și terapie – Glanda Tiroida – cu frecvența 763 Hz în fundal

 

Pentru Sistemul Nervos – 764 Hz

Are adăugate sunete din natură ..  curgere de apă și ciripit de păsărele .. benefice pentru relaxarea și echilibrarea sistemului nervos.

CoRus – Muzică și terapie – Sistem Nervos – cu frecvența 764 Hz în fundal

 

Pentru Glanda Tiroidă  763 Hz + Sistemul Nervos – 764 Hz

CoRus – Muzică și terapieAmbele frecvențe suprapuse + sunete din natură

 

2.Muzică cu  mesaj subliminal – pentru Glanda Tiroidă și Sistemul Nervos

Un mesaj subliminal (video sau audio)  este un semnal sau mesaj  conceput să fie transmis sub limitele normale a percepției. În subliminalul vizual imaginile sunt invizibile la o viteză normală iar în cel audio mesajul este sub limita normala a percepției urechii.

Acesta se află dincolo de nivelul conștient, dar excită foarte bine simțurile fiind perceput de subconstient, spiritul nostru inconștient care nu are aceeași capacitate de analiză a informației precum conștientul și el acționează în funcție de datele pe care le-a primit ca și cum ele ar fi adevărate. Sugestiile subliminale acționează la fel ca și sugestiile hipnotice.

Atunci când sugestiile sunt pozitive, rezultatele sunt uimitoare: relaxare și echilibrare,  reducerea depresiei, atenuarea durerii, vindecare, dobândirea unei gândiri pozitive, încrederea în sine, eliberarea de dependențe sau limitări, realizarea de performanțe sportive …etc

Cel mai bun moment pentru ascultarea subliminalului este seara, înainte de culcare, sau dimineața, imediat după trezire, atunci când visele noastre au toate șansele să fie orientate în sensul reprogramării pe care o dorim.

În cazul de față mesajul subliminal adăugat cuprinde o rugăciune care este o combinație de terapie Theta Healing si formula magică a lui Charles Hannel și respectă regulile/pașii unei rugăciuni și anume – iertarea (orice dezechilibru vine prin păcat indiferent care ar fi el .. chiar și mâncatul excesiv e un păcat) – cererea (însoțită de sentimente, factor dinamizator, exponențial al cererii – urmată de Mulțumesc,  Facă-se voia Ta ! .. foarte important acest aspect) –  împlinirea (credința că rugăciunea a fost ascultată și cererea s-a împlinit deja – cel mai important aspect al rugăciunii) și în final mulțumirea (pentru darul oferit .. foarte important și acest aspect)

Mesajului subliminal .. repetat de 3 ori în cele cca 15 min ale melodiei

Atoatecreatorule, flux infinit al iubirii sacre, iartă mie orice am greșit cu fapta gândul sau cuvântul și fie ca lumina și iubirea Ta necondiționată, să curețe, purifice, regenereze și echilibreze energetic fiecare celulă, organ, glandă, sistem nervos, intregul meu corp aducându-l la armonie și perfecțiune divină așa cum L-ai creat.
Iți multumesc! Facă-se voia Ta! Amin!
S-a împlinit! S-a împlinit! S-a împlinit!
Eu sunt divin,  perfectputernic, iubitor, armonios şi fericit!
Eu sunt divin,  perfectputernic, iubitor, armonios şi fericit!
Eu sunt divin,  perfectputernic, iubitor, armonios şi fericit!
Atoatecreatorule, Tată, Mama, Dumnezeu, Sursă a tot ce este, iți mulțumesc pentru grația Ta divină și tot ceea ce mi-ai dăruit.
Facă-se voia Ta! . Amin!

 

CoRus – Muzică și terapie prin mesaj subliminal – Tiroidă și Sistem Nervos  

Fără frecvențe terapeutice .. aici în cea mai înaltă treaptă .. trebuie să avem credința fermă că Dumnezeu ne va împlini rugămintea auzită din mesajul subliminal prin intermediul subconștientului, sinele nostru .. a fi pus și frecvențe terapeutice ar fi însemnat negarea credinței în Dumnezeu și a împlinirii rugăciunii.

CoRus – Muzică și terapie – cu mesaj subliminal – Fară sunete din natură  adăugate  –  că poate pe unii îi pot deranja


CoRus – Muzică și terapie – cu mesaj subliminal – Cu sunete din natură adăugate

 

Să vă fie de folos !

Până am să urc piesele pe situl meu www.corus-music.com de unde o să le puteți descărca, cei care doresc piesele pentru a le asculta independent de blog, îmi pot lăsa un mesaj pe blog sau pe adresa mea de e-mail.

Până la o nouă revedere .. armonie sufletească și trupească, pace, iubire și lumină pentru toți !

Costi alias CoRus

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

4 comentarii la „Muzică și terapie – Glanda Tiroidă și Sistemul Nervos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.