Film de weekend – O minte sclipitoare

Dragi prieteni,

Sfantul Alexandru este praznuit astazi pe 30 august –  La Multi Ani ! tuturor celor ce poarta numele Alexandru si Alexandra .. toate visele si dorintele sa vi se implineasca in pace, armonie si iubire.

sfantul-alexandruSfantul Alexandru a fost episcop in Constantinopol in timpul imparatului Constantin cel Mare (313-337). A participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325, dovedindu-se un aparator al dreptei credinte.

La acest sinod l-a combatut pe Arie, unul din preotii sai slujitori, care incepuse sa predice o invatatura neconforma cu traditia si credinta Bisericii intre anii 312-320 in care spunea ca Iisus Fiul lui Duminezeu este numit Dumnezeu intr-un sens impropriu existenta Sa neidentificandu-se cu realitatea divina.

Sfantul Alexandru a trecut la cele vesnice in anul 337, la varsta de 98 de ani.

Rugaciune catre Sfantul Alexandru


Noi, turma ta, prin vitejia ta, ierarhe, izbavindu-ne de marirea idoleasca a celor necredinciosi, multumim tie si cantam cantare pentru biruinta. Celui ce a doborat pe Arie si, cu totul, a legat limba filosofului, graim: Bucura-te, Sfinte Ierarhe Alexandre !

Filmul de weekend – O minte sclipitoare

O minte sclipitoareA avut 6 nominalizări la GLOBUL DE AUR 2002, câștigând 4 dintre ele, pentru: cel mai bun film, cel mai bun actor – Russell Crowe, cel mai bun rol secundar feminin – Jennifer Connelly, cel mai bun scenariu – Akiva Goldsman.

Este drama intensă a unui geniu adevărat, a unui matematician în viață, pe nume John Forbes Nash. Chipeșul și excentricul Nash face o descoperire în tinerețe, fiind pe punctul afirmării internaționale.

Ascensiunea sa rapidă își schimbă,însă, dramatic cursul, când geniul său nativ este sufocat de o boală incurabilă trecand prin niște încercări, care i-ar fi pus la pământ pe alții dar Nash revine la viață și în activitate datorită ajutorului soției sale, Alicia.

Din lupta cu boala, el iese triumfător și primește premiul Nobel în 1994. Ca orice legendă vie, Nash continuă să-și desfășoare munca și astăzi.

http://www.topvideohd.com/2013/08/beautiful-mind-minte-sclipitoare-2001-online-subtitrat-romana.html

Pana la o noua revedere pace si lumina tuturor !

Costi

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.