Macrocosmos – Microcosmos – Eu sunt microcosmos

Si pentru ca am facut cunostinta cu Universul .. cu cosmosul si maretia lui si a Tatalui Creator prin intermediul filmului documentar Calea Lactee si dincolo de ea  .. ne-am putea intreba acum : .. care sunt mecanismele tainice atat cele vizibile cat si cele invizibile precum si care este locul omului in Univers .. care este sensul vietii ? …

Atat  materialistii cat si idealistii multa vreme au purtat discutii contradictorii  in legatura cu cauza primara a existenţei … materialistii au sustinut intotdeauna materia ca fiind primordiala si deci cauza primara a existentei, .. idealistii su spus ca constiinţa ar sta la baza cauzei primare a existentei .. iar energologii au considerat energia ca fiind primordiala.

In ultimul timp datorita fizicii atomice aceste divergente s-au aplanat pentru ca prin teoria particolelor elementare s-a reusit sa se conecteze aceste 3 conceptii intr-o interconexiune inseparabila .. fiind neaparat necesara analiza existentei noastre  prin conceptul: Om – Pamant – Cosmos, adica prin unitatea dintre micro si macrocosmos .. omul fiind un sistem „microcosmos – macrocosmos” ..  fiind o particica a macrocosmosului, aflat sub puterea legilor universale.

Se spune ca este imposibil ca omul sa cunosca universul fara a se cunoaste si pe sine .. pentru ca studiindu-se si inţelegandu-se pe sine, el descopera intreaga lume si acele legi, care creeaza si guverneaza lumea si subordonandu-se lor, el se poate afla pe sine in sine insusi, cu posibilitati nelimitate.

 Rabindranat Tagore a spus :

„… pentru a capata putere, trebuie sa te supui legii forţelor universale si sa fii patruns de constiinţa ca ele sunt ale tale” …

Desi  prin grandoarea sa universul fascineaza, … oare cati dintre noi se simt ca fiind un sistem „microcosmos – macrocosmos” ?

Haideti sa facem un prim pas pe calea autodesavarsirii .. meditand asupra acestei probleme prin intermediul inregistrarii :  Eu sunt microcosmos – o adaptare dupa un exercitiu a lui Albert Ignatenko  ..  avand drept scop cresterea spirituala.  

CoRus – Meditatia – Eu sunt microcosmos – Albert Ignatenko

..  cine vrea sa o descarce .. click dreapta pe link  .. Save link as

Pana la o noua revedere  .. cand vom continua calatoria noastra ..  va imbratisez cu mult drag,

Pace si lumina pentru toti !

Costi alias CoRus

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.