Universul local al Nebadonului – partea a II – a – Administrarea

Dragi prieteni  acum dupa ce ați citit despre controlorii şi regulatorii domeniului fizic  .. și aveți acum noțiuni despre aceste ființe vii și automate, care se ocupă de reglementarea inteligentă a energiei pretutindeni .. noțiuni la care se face destul de frecvent referire în cartea Urantia și e bine să știți despre ce este vorba … vă propun să continuăm călătoria noastră în Universul Local al Nebadonului .. și să vedem cum este administrat un univers local.

Administrarea universului local al Nebadonului

Deși guvernează cu siguranţă vasta sa creaţie Tatăl Universal nu administrează direct un univers local … ci El funcţionează în administrarea unui univers local prin persoana Fiului Creator al acelui Univers .. în cazul nostru prin intermediul Fiului Său  Mihail din Salvington .. sau Hristos Mihail cum uneori mai este numit datorită experimentului de pe Pamant ca Iisus Hristos.

Mântuitorul nostru Iisus Hristos .. Fiul Creator Mihail este personificarea celui de-al 611.121-lea concept originar al identităţii infinite avându-şi originea atât în Tatăl Universal, cât şi în Fiul Etern și face parte din al şaselea grup de Spirite Supreme ..  în Marele Univers existând 700.000 de universuri locale .. și deci 700.000 de concepte originale de Fii Creatori  ..

Nu aș vrea să fiți bulversați de asta .. mai ales că Biblia spune : ” Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat pe unicul său Fiu, ca oricine se încrede în El, să nu moară în veci „ .. și așa și este .. în universul nostru local Iisus Hristos este singurul Fiu a lui Dumnezeu .. cu atribute depline ca si Tatăl .. este practic vorbind chiar Dumnezeu .. deci Bibilia spune adevărul când afirmă cuvintele lui Iisus .. ” Cine m-a văzut pe Mine l-a văzut pe Tatăl ” .. pentru că așa și este  .. Cine l-a văzut pe Fiul l-a văzut pe Tatăl

Ca să înțelege-ți mai bine despre ce este vorba … mai ales că în materialul original din carte la care  vă fac in finalul articolului  trmiterea să-l cititi  ..  pe de o parte ca sa aflați mai multe în afara micului rezumat făcut de mine .. și pe de alta parte pentru a nu fi influențați doar de modul meu de gândire .. o sa vedeți că apar cu același număr de concept trei personalităti .. Fiul Creator , Fica Spiritului Infinit si Fiul Trinitar.

În ceea ce privește  noțiunea de concept …. e bine să știți că atunci când este creat un Fiu Creator .. automat Spiritul Infinit  alocă/creează  în cadrul aceluiași concept /numar un Spirit Mamă, o Fiică a Spiritului Infinit .. cu care să lucreze Fiul Creator .. și deasemeni  mai este creat  în cadrul Trinității și un  Fiu al Trinității … în cazul sistemului nostru acesta numindu-se Emmanuel  … toți  au același număr conceptual și sunt de fapt o reprezentare a Tatălui în universul local respectiv .. atât creativ cât și administrativ.

Pentru universul nostru, şi pentru toate lumile sale locuite, Fiul Creator  .. este Suveran și este, practic vorbind, chiar Dumnezeu … pentru că în persoana Fiului Creator, avem un conducător şi un părinte divin care este tot atât de puternic, de eficient şi de benefic ca şi Tatăl Universal şi Fiul Etern dacă ar fi ambii prezenţi pe Salvington (capitala universului local) .. şi ar fi angajaţi în administrarea treburilor universului Nebadonului.

Fiul îndeplineşte funcţia unui părinte în universul său local .. iar Spiritul, rolul unei mame, fiind mereu în preajma Fiului şi veşnic indispensabilă administrării universului.

Odată cu încheierea celei de-a şaptea şi din urmă manifestare în chip de creatură (de om) a Fiului Creator .. ca Fiul Omului .. Iisus Hristos pe Pamant  , Divina Slujitoare, ajutoarea universală a Fiului Divin a recunoscut  pentru prima dată public şi universal subordonarea sa faţă de Fiu, jurându-i credinţă şi supunere.

Acest lucru de subordonare faţă de Fiul Universului nostru local, nu a fost recunoscut niciodată, înainte de acest eveniment important, şi numai după această abandonare voluntară a puterii şi autorităţii din partea Spiritului s-a putut proclama în adevăr despre Fiul Creator Mihail (Iisus Hristos)  că ..  ”toată puterea din cer şi de pe pământ a fost pusă în mâinile sale” .. dar și Fiul ia un angajament de loialitate faţă de Spirit în cadrul unei  ”Proclamaţii finală de egalitate” instaurând Spiritul asociat la conducerea domeniilor universului său .. Fiul şi Spiritul prezidand universul, aşa cum un tată şi o mamă supraveghează familia lor de fii şi fiice şi le satisfac nevoile.

Fiul şi Spiritul acţionează împreună, şi în nici un act creativ nici unul dintre ei nu întreprinde ceva fără consultarea şi aprobarea celuilalt .. Fiul la  crearea anumitor copii ai universului, în timp ce Spiritul este singurul răspunzător pentru înfiinţarea unor numeroasele ordine de personalităţi spirituale.

Gabriel — şeful executiv .. numit si Steaua Strălucitoare de Dimineaţă este personalizarea primului concept de identitate şi de personalitate conceput de Fiul Creator şi de manifestarea Spiritului Infinit în universul local .. in fiecare univers local fiind făurită numai o singură fiinţă având o asemenea înţelepciune şi maiestate .. el neavand rol creativ,  ocupandu-se doar de partea administrativă a universului local .. și fiind totodată, şi comandantul suprem al ”oştirilor celeste”.

În administrarea universului .. este şi reprezentantul personal al Tatălui Universal în faţa curţii Fiului Creator .. de aici şi numele său, Emmanuel (Dumnezeu este cu noi) .. Emmanuel din Salvington, este o fiinţă de o demnitate sublimă și el operează în calitate de sfetnic al Fiului Suveran, însă nu dă sfaturi decât atunci când i se cere acest lucru .. avand acelasi numar de concept 611.121 dar din al şaselea ordin al Personalităţilor Supreme ale Trinităţii  .. el fiind un Fiu al Trinității  și un fel de  ambasador al Paradisului pe Nebadon.

În administrarea generală a universului precum și în mecanismele juridice, funcțiunile legislative și executive ale Nebadonului sunt implicate multe personalități .. dar vă las pe voi să descoperiți aceste lucuri citind în original cap.33 din cartea Urantia de la linkul de mai jos:

http://www.urantia.org/ro/cartea-urantia/capitolul-33-administrarea-universului-local

Până la o nouă revedere ….vă îmbrațișez cu mult drag.

Pace și lumină pentru toți!

 Costi  

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.