Primiți cu Plugușorul ? … La Mulți Ani ! … 2018

Primiți cu Plugușorul ? …. Colindăm  împreună ? 

Image result for foto clopotei de plugusorAșa cum se obișnuiește, și cum v-am invitat în fiecare ultimă zi din an, … fiind  zi  de plugușor, … vă invit și acum să colindăm împreună … pentru a întări forma gând a urărilor benefice pentru noul an 2018.

CoRus –  Urări de Plugușor – pentru noul an 2018

Împliniri – neîmpliniri în 2017 – Noua listă cu dorințe pe 2018

După acest plugușor, care sper că va plăcut, chiar daca nu este în stilul clasic de colind, aș vrea să vă supun atenției că  în această ultimă zi a anului nu ar strica să medităm puțin și asupra celor împlinite și neîmplinite în anul 2017, și să facem o listă cu prioritățile pentru noul an 2018.

Dar înainte de  a scrie lista .. Atenție ! la urmatoarele două aspecte importantepe cine/ce reprezenta dorințele și gradul lor de ecologizare :

  • de cele mai multe ori încercăm să facem mai mult pe plac altora decât să ne îndeplinim propriile dorințe … eu nu zic că ar trebui să-i neglijăm total pe cei dragi nouă .. deși să știți că dacă se caută  se gasesc soluții pentru ai mulțumi și pe ei dar și pe noi … deci este foarte important sa te respecti în primul rând pe tine, oferindu-ți ție cel mai mare bine dintre toate, fiindcă știi că asta e voința sufletului și asta te întregeste;
  • deci cauta aceste dorințe în interiorul tău și să fie în concordanță cu voința sufletului tău și să nu fie dorințe preluate de la familie, prieteni, colegi, facebook .. etc .. deci dupa ce scrii o dorință vezi in ce masură te întregește pe tine .. este în concordanță cu voința sufletului tau ?.. sau este o dorinta preluată ? .. dacă sunt preluate și simți că ține undeva e de preferat să le ștergi .. este foarte important sa fii tu insuți și nu marioneta nimănui … fiecare om având puterea să iși împlinească propriile dorințe fără a fi necesar să iși manipuleze semenii;
  • și încă un lucru bine de știut .. este vorba despre ecologia obiectivului realizat …  este foarte important sa anticipezi și să devii conștient/ă cum va acționa acea dorință cînd se va împlini asupra ta și a celor din jurul tău  .. deci e bine să te întrebi ..  cum vei deveni dupa indeplinirea obiectivului? .. mai bun ?  / mai rau ? .. mai comunicativ sau nu ? .. cu o încredere mai mare în tine? .. etc .. deci ce schimbare va produce în tine .. bună / rea ?  și ce efect va avea și asupra celor din jurul tău;
  • câte dorințe treci ? .. câte vrei .. numarul dorințelor nefiind important ci ceea ce este imporntant este importanta lor și e bine ca pe listă să rămână doar acele dorinte care chiar semnifică ceva important pentru tine.

În urma introspecției făcute .. e bine să fi rămas pe listă doar cu dorințele importante care îți aparțin și care te fac să simți că neapărat trebuie îndeplinite în 2018 … ca și cum ar fi vitale și nu ai putea trăi în noul an fără îndeplinirea lor.. deci acum si de acum înainte … cu cât mai des cu atât mai bine … gândește-te la ele și vizionează că deja s-au și împlinit făcându-te să simți bucuria împlinirii și a întregirii lor în întreaga ta ființă.

Sigur acum nu trebuie doar sa visăm, ci să si actionam in direcția îndeplinirii obiectivelor .. dar nu acesta este cel mai important lucru ci drumul parcurs deci .. Bucurați-vă de viață  !călatoria de la dorință la împlinire este magnifică și esențială căci pe parcursul ei înveți o grămadă de lucruri  potențând progresul  uman și spiritual … deci viața este un joc continuu și minunat pe care am venit să învătam să-l jucăm și doar de noi/tine depinde dacă il joci frumos sau nu … savurând fiecare clipă în împărtașire și bucurie cu ceilalți  … care și ei la rândul lor au venit în această călătorie minunată pe acestă planetă pe care am putea-o transforma intr-un paradis.

De vei visa și acționamuzică și text CoRus

Rugăciune – Planetară pentru România și Toate Neamurile – pentru noul an 2018

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuieşti pe toţi, cu sufletele pline de evlavie, Ţie astfel ne rugăm: Îndură-te, Doamne, de ţara noastră, neamul nostru romînesc şi de toate celelalte neamuri ai acestei planete  și ajută ca fiecare să-şi găsească în sfârşit, calea cea dreaptă.

Coboară Duhul Tău cel Mângâietor să ne curăţească întinăciunea şi să ne întoarcă inimile la blândeţe și iubire. Luminează, Doamne, minţile noastre, care din pricina amărăciunilor şi umilinţelor, nu văd calea cea dreaptă. Încălzeşte, Doamne, inimile noastre  împietrite care au uitat să-şi iubească aproapele şi să ierte vrăjmaşilor.

Slobozeşte, Doamne, neamul nostru românesc si toate celelalte neamuri din jugul minciunii, egoismului, urii, agresiunii unora față de alții , a lipsei de iubire, toleranță și cooperare pentru un bine comun și stinge pofta celor care pentru binele lor îşi asupresc semenii și învaţă-ne, Doamne, să ne rabdam unii pe alţii aşa cum Tu ne rabzi pe noi toţi, să ne iubim unii pe alții așa cum și Tu Doamne ne iubești pe noi, să ne iertăm unii pe alții așa cum și Tu Doamne ne ierți pe noi și să trăim astfel cu toții în iubire, pace, armonie și cooperare.

Cu capetele plecate, genunchii îndoiţi şi inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, şi te rugăm Încălzeşte Doamne inimile noastre , tămădu-ne rănile şi îmbrăţişează-ne pe noi toți copii tăi  cu neţărmurita Ta dragoste.

Fie ca Duhul Sfant, in chip de porumbel, sa se reverse peste intreaga planetă și peste toți oamenii de pretutindeni.Fie ca armonia, pacea si iubirea Divină sa se trezeasca in toate Sufletele, pentru ca impreuna sa batem ca o singura inima!

Fie, ca fiecare dintre noi sa fim axe puternice, ale Coloanei Infinitului, care leaga Cerul si Pamantul.Fie ca Viata noastra sa iasă din rătăcirea iluzorie a materiei și să fie condusa de catre Spirit, din iluzie spre realitate, din întuneric spre lumină, din moarte spre viața eternă , pentru a fi cu toții  altare si temple vii ale Tale Doamne pe Pamant, la fel ca si in cer. Că numai a Ta este slava, puterea şi mărirea în veac, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh … Amin, Amin, Amin, … Asa sa fie! …  Amin.

La Mulți Ani ! români, …  La Mulți Ani ! România La Mulți Ani ! tuturor oamenilor

Image result for foto cu la multi ani 2018

Până la o noua revedere, vă îmbrațișez cu mult drag  … și vă urez ca în noul an  2018 , toate visele și dorințele să vi se împlinească .

                           Pace, lumină și iubire tuturor !   

                 Și nu uitați … în noul an 2018 încercați să:

 – Trăiți în lumină ca să fiți lumină și să răspândiți lumină ;                                                Trăiți în iubire ca să fiți iubire și să dăruiți iubire.

                                 Constantin RUSU 

La Mulți Ani !  .. pentru mâine  .. tuturor celor ce poartă numele Sf. Vasile cel Mare 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

2 comentarii la „Primiți cu Plugușorul ? … La Mulți Ani ! … 2018

    • Ma bucur ca ti-a placut macar muzica … cat despre a „muri de plictiseala” banuiesc ca ai vrut sa spui ceva de bine si anume ca s-ar rezolva in bine toate problemele … haha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.