Postul Sfintei Marii – Efectele postului asupra sănătății

Efectele postului asupra sănătății

Pentru ca suntem în postul Sfintei Marii … este bine de știut ca pretutindeni în lume și în special în Europa, sunt în curs de desfășurare multe studii științifice ce confirmă efectele terapeutice ale postului … ba mai mult există chiar sute de clinici unde postul reprezintă metoda principală de vindecare.

Alimentația recomandată care se bazează pe multe fructe și legume proaspete, în stare crudă, creează un mediu alcalin care duce la accelerarea eliminării acidului uric și a altor acizi anorganici .. iar mineralele, enzimele, vitaminele și microelementele din legumele și fructele crude furnizează organismului elementele necesare pentru curățare și vindecare.

Postul reprezintă cea mai veche metodă terapeutică cunoscută de om. Când se simțea rău, instinctiv, omul înceta să mănânce până ce sănătatea îi era refăcută. Poate că a învățat de la animale, care nu mănâncă  întotdeauna când nu se simt bine.

În mai toate religiile se ține post, acesta având ca scop atât întărirea trupului, cât și întărirea sufletului. A ține post în anumite perioade înseamnă revigorare, reîntinerire, o ”curățenie generală” a organismului care contribuie la sporirea nivelului de energie, precum și a prelungirii duratei de viață.

Ce se întâmplă în organism când postim

Postul este o practică a abstinenței și o metodă de tratament atât trupesc cât și spiritual și spre deosebire de tratamentele medicale costisitoare și scumpe ca să nu mai vorbim de toxicitatea lor, postul este un tratament sau mai bine zis o cură de curățare ce aduce echilibrare și vindecare pe care o puteți aplica singuri, cum se mai spune în popor ”ieftin și bun”.

Când este lipsit de elementele nutritive necesare, cum sunt, de exemplu, proteinele și grăsimile provenite din carne, ouă, lactate și derivatele acestora, corpul va arde și va digera propriile țesuturi însă nu la întâmplare și aici se ascunde de fapt secretul eficienței postului – organismul se va hrăni pe seama celor mai inferioare și impure materiale precum depozitele de grăsimi, tumorile, abcese, etc.

Postul este practic o eliminare de deșeuri, o ardere de reziduuri și în timp ce celulele bătrâne și țesuturile bolnave sunt descompuse și arse organismul fabrica celule noi, sănătoase detoxifiind și curațind  toate impuritățile.

Aenție ! .. a ține post nu înseamnă să înlocuiești carnea cu șnițele de soia sau cu crenvurști vegetali plini de aditivi și de coloranți artificiali, că acest lucru nu înseamnă nicidecum detoxifiere sau să mănânți cât mai mult chiar îngrășându-vă ci dimpotriva căutați să mancați cât mai puțin iar hrana să fie cât mai curată și cât mai simplu gătita.

Până la o nouă revedere .. pace și lumină pentru toți !

Costi

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.